Hírek

- Kérünk öt percet! (2021. december) A "Mesterségem címere" program keretében elkészült a Montágh Iskolában folyó szakmai képzést bemutató anyag. Célunk a szakiskolai tanulók munkarőpiaci esélyegyenlőségének elősegítése. A bemutató anyagot Molnár Mária intézményegység vezető, beiskolázási felelős készítette. Köszönet érte! Kérlek,tekintsd meg a bemutatkozó anyagot! - Ide kattintva megtekinthető

 

- "Mesterségem címere" (2021. december 10.) A Montágh Iskola szakiskolás diákjai "Mesterségem címere" elnevezésű program keretében kiállítást rendeztek. Az iskola tanulói rendhagyó pályaorientációs nap keretében megismerkedhettek a szakiskolában folyó képzésekkel, a műhelyekben folyó szakmai munkával. A legsikeresebb szakiskolai tanulók egyéni jutalomban részesültek. A készségfejlesztő osztályok csoportos jutalmat kaptak. A kiállítás folytatásaként az Iskolában folyó szakmai képzésről bemutatkozó filmanyag és szórólapok készülnek, melyeket eljuttatunk a munkaerőpiaci szereplőkhöz is. A program célja az SNI-s tanulók szakképzésének megismertetése, munkavállalási esélyeinek javítása. Ez a program az ÉTA/EMMI nyertes pályázatával összesen 415.000Ft alapítványi támogatással valósult meg.


-

- Mikulás (2021. december 6.) A Montágh Iskola óvodájába is megérkezett a Mikulás! A varrodás szakiskolás lányok ügyesen készítették el a kis zacskókat, a készségfejlesztő iskolások énekszóval osztották a csomagokat. Alapítványunk 12.000Ft-tal támogatta a rendezvényt.

 

- Jótékonysági sütivásár (2021. december 1.) 150 ezer forintot gyűjtöttek süteményekkel! Süteményvásár keretében gyűjtött a Több mint pénz nevű pénzügyi tanácsadással foglakozó cég. A süteményeknek nem volt meghatározott áruk. A szervezők minden várakozását felülmúlta a Simor János utcában tartott jótékonysági sütivásár. A helyszínen 145 ezer forint adomány gyűlt össze, ezt egészítette ki 150 ezer forintra és utalta át az Esztergomi Montágh Imre EGYMI, Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola Fokról Fokra Alapítványának a Több mint pénz nevű, független pénzügyi tanácsadással foglalkozó cég esztergomi csapata. Az esztergomi speciális oktatási intézmény egy fejlesztőszobát szeretne kialakítani, a vásár alkalmával erre a célra gyűjtötték az adományokat. A kihelyezett süteményeknek nem volt áruk, így minden érdeklődő maga dönthette el, hogy mekkora összeggel szeretné segíteni a kezdeményezést.

- Tanulás a múzeumban (2021. szeptember 22.) A mai napon a csepergő eső ellenére a Montágh Iskola szakiskolás- és 8.osztályos tanulói és osztályfőnökeik,szakoktatóik Szentendrére látogattak. A Skanzen múzeumpedagógiai foglalkozásain 72 fő vett részt. 'Mindennapi kenyerünk",a "Kendertől a vászonig " és a"Fazekasság"programok rendhagyó óráit látogatták meg a tanulók. A foglalkozások után maradt még idő a Skanzen többi látnivalóira és egy közös ebédre is. A kirándulás teljes költsége 414.250 Ft volt, melyet az ÉTA/EMMI nyertes pályázatával valósíthattunk meg. A program vezetője Schlenk Mária gyógypedagógus volt. "....gyermek és pedagógus egyaránt jól érezte magát, semmiből nem szenvedtünk hiányt, értékes ajándékokkal gazdagodott a szakiskola és a készségfejlesztő iskola, fagyi is volt, és még a nap is kisütött. A skanzen foglalkozásai nagyon színvonalasak voltak, minden gyermek kivétel nélkül élvezettel vett részt a foglalkozáson. "

- Tályékoztatás (2021. szeptember) A "Fokról-Fokra" Alapítvány 42.600 Ft összeggel támogatta a Montágh Iskola "Őszi Balaton" kirándulási programját. A fenti összeggel a tanulók utazási költségeihez járultunk hozzá. Reméljük,hogy mindenki jól érezte magát!

- Tályékoztatás (2021. szeptember) A NAV hivatalos tájékoztatása alapján a 2021-ben az Szja 1%-os felajánlások alapján 36 fő 206.439 Ft összeget ajánlott fel a "Fokról-Fokra"Alapítványnak. Köszönjük a felajánlásokat!

- Köszönet az ÉTÁ-nak (2021. szeptember) Hipp-hopp ismét elrepült egy nyár.Az Éta által szervezett családi mentálhigiénés táborban 2+1 fő, a rekreációs programban 3 munkatársunk üdülhetett.Ebben az évben is Hajni nénivel a Montághos tanulók is részt vettek a diákönkéntesek 1 hetes nyári táborában. Balatonmáriafürdőn a Regens Wagner Alapítvány biztosította a csodás Balaton parti környezetet.

- Tájékoztatás nyertes pályázatokról Örömmel adjuk közzé, hogy a "Fokról-Fokra" Alapítvány 2 nyertes ÉTA/EMMI pályázattal támogatja a Montágh Iskola szakiskolai közösségét: 1. "Tanulás a múzeumban"-pályázatunk 414.250 Ft támogatást nyert, mely keretében a Szentendrei Skanzen múzeum pedagógiai foglalkozásain vehetnek részt ősszel a tanulók. 2. "Mesterségem címere"- pályázatunk 375.000 Ft- nyert, mely segítségével a szakiskolában folyó szakképzési területeket szeretnénk bemutatni, növelve ezzel a fiatalok munkaerőpiaci esélyeit. Köszönjük a támogatás!

- Köszönet a TESCO vásárlóinak Az „Ön választ,mi segítünk” pályázat 9. fordulóját a „Fokról-Fokra” a Fogyatékos Gyermekek Neveléséért és Oktatásáért Alapítvány nyerte 8268 zsetonnal. A kommunikálni élmény- AAK eszközök beszerzése- című pályázati anyagunkkal a Montágh Iskola halmozottan fogyatékos gyermekeinek fejlesztését kívánjuk elősegíteni. A vásárlók Szavazataikkal hozzájárultak ahhoz, hogy az Alternatív és Augmentatív Komunikációs (AAK) eszközök segítségével sérült tanulóink is átélhessék a kommunikáció élményét, és ezáltal hatással lehessenek környezetükre. Velenczei Melinda gyógypedagógus ,a program vezetője az AAK eszközökről elmondta, hogy egyszerű és fejlett, programozható kommunikációs eszközök kerülnek beszerzésre. Általában 30-40 másodperces hangüzenetek lejátszásával, valamint képi megsegítéssel is támogathatjuk a kommunikációt az eszközök segítségével. Köszönjük a pályázati lehetőséget, köszönjük a vásárlók támogatását. „Fokról-Fokra” Alapítvány kuratóriuma

- ÉTA/ EMMI pályázat 3. A „Fokról-Fokra” Alapítvány pályázati forrásból a Montágh Iskola SNI tanulói speciális oktatásának tárgyi fejlesztése érdekében 150.000 Ft értékben EPSON Projektor beszerzését tette lehetővé. A pályázat az ÉTA/ EMMI egyedi támogatásával valósulhatott meg. Köszönjük a támogatást.

- Segítség a védekezésben A „Fokról-Fokra” Alapítvány 170.648 Ft összegben segítette A Montágh Iskola diákjainak és pedagógusainak a járványhelyzet elleni védekezését. Három darab M3 típusú kézfertőtlenítő oszlopot és 200 db 3 rétegű eldobható maszkot vásárolt a megelőző higiénés körülmények biztosításához. A segítség az ÉTA / EMMI pályázaton nyert 165.000Ft egyedi támogatásával valósulhatott meg. Köszönjük a pályázati támogatást! Vigyázzatok magatokra!

- Tájékoztató! Alapítványunk 500.000 Ft támogatást nyert az ÉTA/EMMI Szakmai-2020/839. számú nyertes pályázatával. Az eredetileg tervezett „Hegyen-völgyön” kirándulási programsorozat a Covid járványhelyzet miatt módosításra került. Az általunk Támogatott Montágh Iskola tanulóinak, tanárainak igénye alapján az iskolaudvar fejlesztéséhez járulunk hozzá. A program címe:”Színes iskolaudvar”. Terveink szerint egy 50 m2-es terület felújítása történik meg az ősz folyamán. (a kép illusztráció) A felújításhoz a „Fokról-Fokra” Alapítvány 200.405 Ft önerővel járul hozzá.

- Tisztelt Támogatók! A NAV tájékoztatása alapján a 2019. adóévi szja 1%-os felajánlása alapján 29 adófizető magánszemély által 147.333 Ft került átutalásra a "Fokról-Fokra" Alapítvány részére. Köszönjük támogatásukat!

- ÉTA tájékoztatása Balatonmáriafürdőn a korona vírus járvány miatt az idei nyári mentálhigiénés-,rekreációs – és a diák önkéntesek tábora elmarad.


- A Szent Anna Patika támogatásából nedves- száraz porszívót vásároltunk az óvodai részlegnek.