Hírek

- Tájékoztatás nyertes pályázatokról Örömmel adjuk közzé, hogy a "Fokról-Fokra" Alapítvány 2 nyertes ÉTA/EMMI pályázattal támogatja a Montágh Iskola szakiskolai közösségét: 1. "Tanulás a múzeumban"-pályázatunk 414.250 Ft támogatást nyert, mely keretében a Szentendrei Skanzen múzeum pedagógiai foglalkozásain vehetnek részt ősszel a tanulók. 2. "Mesterségem címere"- pályázatunk 375.000 Ft- nyert, mely segítségével a szakiskolában folyó szakképzési területeket szeretnénk bemutatni, növelve ezzel a fiatalok munkaerőpiaci esélyeit. Köszönjük a támogatás!

- Köszönet a TESCO vásárlóinak Az „Ön választ,mi segítünk” pályázat 9. fordulóját a „Fokról-Fokra” a Fogyatékos Gyermekek Neveléséért és Oktatásáért Alapítvány nyerte 8268 zsetonnal. A kommunikálni élmény- AAK eszközök beszerzése- című pályázati anyagunkkal a Montágh Iskola halmozottan fogyatékos gyermekeinek fejlesztését kívánjuk elősegíteni. A vásárlók Szavazataikkal hozzájárultak ahhoz, hogy az Alternatív és Augmentatív Komunikációs (AAK) eszközök segítségével sérült tanulóink is átélhessék a kommunikáció élményét, és ezáltal hatással lehessenek környezetükre. Velenczei Melinda gyógypedagógus ,a program vezetője az AAK eszközökről elmondta, hogy egyszerű és fejlett, programozható kommunikációs eszközök kerülnek beszerzésre. Általában 30-40 másodperces hangüzenetek lejátszásával, valamint képi megsegítéssel is támogathatjuk a kommunikációt az eszközök segítségével. Köszönjük a pályázati lehetőséget, köszönjük a vásárlók támogatását. „Fokról-Fokra” Alapítvány kuratóriuma

- ÉTA/ EMMI pályázat 3. A „Fokról-Fokra” Alapítvány pályázati forrásból a Montágh Iskola SNI tanulói speciális oktatásának tárgyi fejlesztése érdekében 150.000 Ft értékben EPSON Projektor beszerzését tette lehetővé. A pályázat az ÉTA/ EMMI egyedi támogatásával valósulhatott meg. Köszönjük a támogatást.

- Segítség a védekezésben A „Fokról-Fokra” Alapítvány 170.648 Ft összegben segítette A Montágh Iskola diákjainak és pedagógusainak a járványhelyzet elleni védekezését. Három darab M3 típusú kézfertőtlenítő oszlopot és 200 db 3 rétegű eldobható maszkot vásárolt a megelőző higiénés körülmények biztosításához. A segítség az ÉTA / EMMI pályázaton nyert 165.000Ft egyedi támogatásával valósulhatott meg. Köszönjük a pályázati támogatást! Vigyázzatok magatokra!

- Tájékoztató! Alapítványunk 500.000 Ft támogatást nyert az ÉTA/EMMI Szakmai-2020/839. számú nyertes pályázatával. Az eredetileg tervezett „Hegyen-völgyön” kirándulási programsorozat a Covid járványhelyzet miatt módosításra került. Az általunk Támogatott Montágh Iskola tanulóinak, tanárainak igénye alapján az iskolaudvar fejlesztéséhez járulunk hozzá. A program címe:”Színes iskolaudvar”. Terveink szerint egy 50 m2-es terület felújítása történik meg az ősz folyamán. (a kép illusztráció) A felújításhoz a „Fokról-Fokra” Alapítvány 200.405 Ft önerővel járul hozzá.

- Tisztelt Támogatók! A NAV tájékoztatása alapján a 2019. adóévi szja 1%-os felajánlása alapján 29 adófizető magánszemély által 147.333 Ft került átutalásra a "Fokról-Fokra" Alapítvány részére. Köszönjük támogatásukat!

- ÉTA tájékoztatása Balatonmáriafürdőn a korona vírus járvány miatt az idei nyári mentálhigiénés-,rekreációs – és a diák önkéntesek tábora elmarad.


- A Szent Anna Patika támogatásából nedves- száraz porszívót vásároltunk az óvodai részlegnek.